Oktober månad: Sammanfattning

Ursäkta för dålig uppdatering, men jag har massvis med hemlängtan just nu. Det innebär massa tårar och jobbiga dagar så bloggen har inte direkt varit min prioritet. Men tänkte göra en sammanfattning av oktober månad, i bilder. Enjoy!
Spirit Week...
 
...som inleddes med comfy day
 
Tredjepris i Conference
 
Homecoming...
 
...där jag fick med mig en souvenir hem :)
 
Sista tennismatchen...
 
...samt avslutningsbankett
 
En hel del shopping
 
En tur till en pumpafarm...
 
...samt pumpkin carving
 
Värdbrödernas sista fotbollsmatch
 
Massa hemlängtan :(
 
 
Det var min månad i kort, för fler bilder och mer text är det bara att skrolla ner och titta på tidigare inlägg från månaden

Pictures

Här kommer lite fler goa bilder från när vi firade Corinna.
Bilderna är Emilies
Addie, Emilie och Anna
 
Joyce
 
Pumpkin carving
 
En konst som nog tog i vart fall tre minuter att fånga på bild
 
Kirsten, med hennes "soccer ball"
 
Alyse och födelsedagsgrisen
 
Måste bara berätta något roligt. Det var ett par tjejer som satt kvar i bilen ett tag efter att vi kommit hem från en tur till en bondgård, så vi bestämde oss för att skrämma dem eftersom det är halloween. Det var bäcksvart ute och vi ställde ut en kamera på terassen (som filmade), satte oss vid fönstret och släckte alla lampor i vardagsrummet så vi kunde kolla ut. Sen drog en av tjejerna en halloweenmask över huvudet, gick ut på baksidan och runt huset, tätt följd av en annan tjej som filmade det hela på nära håll. De smög upp bakom bilen och skrämde tjejerna. Och herre vad vi skrattade där inne :) :)
 

En uppdatering

Ännu en dag börjar nu närma sig sitt slut. Vi är lediga på fredag så imorgon är min fredag kan man säga. Efter skolan är det ett litet event på skolan som jag anmält mig till, mer om det får ni höra senare.
Idag, efter skolan, så tog jag en promenad och tog mig äntligen ner till Sussex Post Office och fick iväg ett gäng brev som jag skrev i mitten av september... Bättre sent än aldrig, eller?!? När jag kom hem så väntade ett brev från skolan, mitt report card. Det är väl ungefär allt som hänt här idag. Jag har dragit fram dunjackan också, vi är fortfarande i oktober men det är nollgradigt här på dagarna, ändå är löven på träden gröna...
Igår hade pojkarna sin sista fotbollsmatch för säsongen. Innan de gav sig iväg passade jag på att be om ett par foton med pojkarna och deras fina utrustning.
 
 
Spara synen av mitt betyg i matte; det kommer nämligen, med stor sannolikhet, inte upprepas igen.
 
Sista matchen för säsongen

En intressant dag

Yep, jag trodde att dagen skulle vara en helt vanlig än, och även om den mestadels var det så hände det ena och det andra.
Första lektionen var helt vanlig, vi hade dock en biträdande rektor (någon position i den stilen) där.
Andra lektionen började med ett miniprov/test och sen hörde vi plötsligt i högtalarna att det var dags för en "crisis drill". Som ni hör på namnet så är det en krisövning, vilken skulle komma till nytta om det till exempel skulle inträffa en skolskjutning (min lärare har jobbat på skolan i 25 år och har varit med om en krisevakuering en gång, när banken i området rånades, så ni kan vara lugna där hemma). Hur som helst så släckte vi alla lampor i klassrummet, låste alla dörrar och satte oss tysta i ett hörn där ingen kunde se oss från någon dörr eleer något fönster. Poliser gick runt i skolan (ibland har de med sig hundar tydligen, vet dock inte om de hade det för vi satt som sagt i ett mörkt hörn där ingen kunde se oss). Efter ca 15 minuter var det över och vi återgick till en vanlig lektion.
Tredje lektionen var Lifetime Fitness och vi inledde en ny deltermin, som innebär kickboxning på tisdagarna. Det var ganska roligt men man kände sig lite dum när man stod och boxade ut i luften.
Fjärde lektionen var matte, och jag skämde minst sagt ut mig. Efter en genomgång så låg ett par elever med huvudet på sina bänkar och halvsov så läraren sa att vi kunde ta en tiominuters paus. Även jag var sjukt trött så jag la ner huvudet på bänken och lyckades somna! Jag vaknade av att läraren ställde en fråga. Jag hörde "Anna" som om det var på distans, och sen lite högre och det var då jag reagerade. Som tur är är den läraren riktigt "laid back" och låtsades som om inget hänt, jag undrar fortfarande om han fattade att jag verkligen sov, men jag förstår inte hur han kunde ha missat det. Jaja, alla gör vi misstag och skämmer ut oss här i livet, idag var en sån dag för mig.
Efter skolan när jag gick ut till parkeringsplatsen så hade tjejen jag brukar åka hem med redan kört (igår åkte jag hem med en annan tjej så hon trodde nog att jag skulle göra det idag med), så jag fick smsa min värdmamma och be henne komma hämta mig, men hon slutade först en timme senare så det blev till att vänta på cafeterians golv.
Som sagt, en annorlunda dag...
 
Btw, så är "fiskar" godare här än hemma!!

Corinna 17

I lördags fyllde som sagt Corinna 17 år. Vid 16.00 samlades vi alla hos henne och åkte sen gemensamt ut till en pumpkin farm där vi köpte vars en pumpa som vi sen tog hem till Corinna och "fixade till". Vi lagade mat, Corinna öppnade presenter (jag tror hon fick fem scarfs/halsdukar...), dansade och hade skoj.
 
 
Födelsedagsgrisen och jag
Emilie
Jag, Addie och Emilie
 
Making progress
 
 
Resultatet, min är den lilla amatörpumpan längst ut till höger :)
 
Anna var så gullig som hade med sig en Harry Potter tårta till Corinna!
Så här ser tårtan ut i Harry Potter-filmen :)

Min helg

I fredags åkte jag än en gång till the mall med ett gäng kompisar. Jag köpte ett par träningsbyxor, en halsduk, lite smink och med tanke på att vi har ca 5°C här på dagarna nu så passade jag på att köpa en vit kort sommarklänning. Skämt och sido så kostade den 6 dollar på rean, den passade perfekt, var supersöt och jag kan ju använda den till våren...
I lördags så fyllde Corinna 17 så vi firade henne, bilder från det kommer i ett separat inlägg, och i söndags var det "Packer football game" och jag åkte över till Emilies hus tillsammans med Johanna, den andra franska utbyteseleven och vi hade allmänt
roligt -> tre utbytestjejer som pratade om allt vi varit med om, saker som känns tufft, och massa roliga saker som tjejer helt enkelt snackar om :)
 
Emilie, jag, Addie, Kirsten och Brianna

En titt tillbaka på min tennissäsong

Jag tänkte göra en liten sammanfattning av min tennissäsong, som avslutades för drygt två veckor sen.
- Jag spelade i Varsity
- Min position var 4th singles
- Jag spelade totalt 17 matcher, varav 11 slutade med seger
- Jag slutade trea i conference, efter att ha besegrat skolan som är rankad trea här
Och sist men verkligen inte minst så hade jag sjukt roligt och lärde känna ett härligt gäng tjejer. Mina spelbuddies var så goa, min coach var glad, lättsam och allmänt härlig och det var en toppen start på mitt år här.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Trea i conference, medaljen hålls glatt upp
 
Grymma 2nd doubles, som tog sig vidare till sectionals
 
 
Varsity Tennis 2013
Morgan, Mannat, Emily, Coach Chapman, Danielle, Simarpreet, Elizabeth
Kayla, Shanna, Emily, jag

De senaste dagarna

De senaste dagarna har inte något speciellt hänt. Skolan rullar på som vanligt. Igår var jag med min värdmamma och en av de franska utbytestjejerna och shoppade. Det blev inte så mycket för min del, vilket var lite frustrerande för jag hade en del nödvändigheter på min lista som jag inte fick tag på. Men vi hade i vart fall en rolig kväll tillsammans.
Hela veckan har mina armar och magmuskler varit "on fire" minst en gång om dagen. Jag har en tuff idrottslektion varje dag i skolan och läraren kör hårt med oss, inte för att jag klagar, det var därför jag tog kursen :)
 

"Helmjölk"

Idag har jag som sagt varit här i USA i två hela månader. Tiden går fort men samtidigt känns det som om jag varit här väldigt länge. Även fast jag har lite hemlängtan nu så tänkte jag referera till ett inlägg en kompis visade för mig när jag, för cirka ett år sen, berättade för henne att jag skulle vara utbytesstudent i USA. Istället för att skriva om det hela med mina egna ord så länkar jag adressen. Tjejen som skrev detta var vid tidpunkten i Australien som utbytesstudent. Och vad mer kan jag säga en att jag håller fullkomligt med henne.
 
http://oliviaustralia.blogg.se/2012/july/just-do-it.html

Homesickness

Yup, nu har hemlängtan slagit ner på mig än en gång. Har gått lite upp och ner de senaste två veckorna, men vad kan jag säga: det är en del av dealen och jag visste att det skulle komma någon gång. Skillnaden är att jag är van med hemlängtan från skidläger och annat men det är skillnad att veta att jag då var i norra Sverige och skulle komma hem en vecka senare än som nu, att jag är på andra sidan jorden och kommer hem igen om åtta månader. På tal om månader, imorgon har jag varit här i två månader, på sätt och vis flyger tiden förbi, samtidigt känns det som om jag varit här i en evighet. Jag citerar min grymma STS-ledare, Salik, som var en av ledarna som var med oss alla i New York när vi först landade här i USA: "I try look at homesickness as something positive; it makes you appreciate what you have at home". Jag blev väldigt inspirerad av de orden, aldrig tidigare har jag hört någon säga att hemlängtan är positivt. Anyway, jag kämpar på och oftast känns det bra. Tänkte avsluta med en bild som jag hittade på tumblr som fick mig att le :)
 
 

Sommarminnen

Hallå Sverige!
Idag är det en grå dag här i Sussex. Det regnar och åskar utomhus och jag sitter här och känner mig lite sommarnostalgisk. Satte därför ihop några minicollage med bilder från min sommar :)
Min 18-års dag
 
Underbarabara turer med båten
 
Grillmys
 
 
Sommarkvällar
Sommartraditioner
 
Stranden, bad och solsken
 
 
En dag på Ven
 
Sommarmat, sommarmys, jordgubbar, kräftor, allt!

Tennis Banquet

Igår, onsdag, var det the end of tennis season banquette. Det är en stor middag med alla tennisspelarna (Varsity, Junior Varsity och Junior Varsity 2), alla våra coacher och våra familjer. Jag var där med min värdmamma. De började med middag, sen fick alla spelarna ett intyg och sen var det speciella priser till en del av spelarna. Alla spelare som är seniors fick med sig en ros hem, alla spelare på Varsity (det bästa teamet) fick Wilson priset vilket är en dekorerad tennisboll med ett smeknamn för varje person. På min boll stod det Game Planner med motivationen att jag alltid såg svagheten/styrkan i min motståndare och alltid hade en plan på hur jag skulle spela henne för att inte förlora.
 
Emily och jag
 
Coach fyllde år!! (eller ja, idag torsdag fyllde hon år)
 
Varsity teamet (utom Simar)
 
Jag med allt jag fick med mig:
Min vackra tennisboll, två rosor, en mapp med säsongens resultat/höjdpunkter, skiva med bildspel från säsongen, silverhalsband med ett tennisrack som berlock, intyg på att jag spelat med Varsity, tennislinne som jag beställt sen innan och en långärmad tenniströja som jag också beställt sen innan. Jag tror det var allt.

Motivation

Här i USA är maten inte den samma och även om det ofta finns hälsosamma val, inte alltid dock, så är det enkelt att välja det ohälsosamma. Jag menar, en god pizza från Pizza Hut eller en sallad från matbutiken, ett glas iskall Coca Cola eller vatten...
Jag har en del bilder som jag kämpar för att följa, yep yep, jag tänker hålla
mig i form ;)
 
 
 
Sen händer det såklart också att man tänker så här, jag menar, jag är bara här i ett år...
 

Last Tennis Match

Idag spelade vi sub-sectionals. Det blev mina sista tennismatcher för denna säsong. Jag vann min första men förlorade min andra. Skolan jag mötte i den andra matchen slutade som segrare i turneringen och är mer eller mindre omöjliga att slå i någon idrott så jag är inte så ledsen över förlusten. Min skolas nr 2 dubbelteam vann båda sina matcher och är vidare till sectionals (snäppet svårare turnering). Så stolt över dem!
 
Our amazing winners, Kayla & Morgan!!
 
 

Homecoming

Igår kväll var det homecoming som stod på schemat. Vi började med att göra oss i ordning hos Corinna, tog lite bilder där, åkte vidare till Lauren och tog lite bilder där, sen åt vi hos Lauren och sen vidare till homecoming. Efter homecoming åkte vi hem till Anna och sov över där, imorse vaknade vi alla upp, satte oss i bilen och åkte till M&Ms där vi käkade frukost. Här kommer en redig drös med bilder:
Jag ska tillägga att många av bilderna INTE är mina!
 
 
Getting ready
 
Jag, Katharina, Sami, Emilie, Corinna, Morgan, Anna, Melanie, Joyce
 
 
Jag, Emilie och Katharina
 
Katharina, our beautiful German exchange girl
Beautiful host sisters
 
"Annorna"
Corinna och Addie
 
Food time
 
 
Fixar till håret en aning
 
 
 
 
Lauren
 
Alli och Lauren
 
Lauren och jag
 
Jag och Alli
 
Kirsten
 
 
Fick med mig en affisch hem
 
Sleepover
 
Breakfast
 

Getting Ready

Yes Yes, ikväll är det homecoming som gäller. Jag sitter just nu och gör mig iordning inför kvällens festligheter, närmare bestämt så målar jag naglarna så de matchar min klänning. Vid 16.00 beger jag mig till en kompis hus för att ta bilder och äta tilsammans med ett gäng tjejer och sen åker vi alla vidare till dansen. Bilder kommer upp senare.
 

Spirit Week: Friday

Idag var sista dagen av spirit week. Dagens tema var Charger Pride Day. Charger är skolans hejarklacksnamn, typ, och alla skulle ha kläder som gav school spirit mer eller mindre.
Idag var det också en halv dag i skolan, eftersom det var homecoming football game idag, vilket är fredagen innan homecoming på nästan alla skolor. Under sista timmen i skolan så var det Pep Rally. Jag filmade lite och tänkte sätta ihop en kort kort film och lägga upp när jag har tid.
Efter skolan åkte vi till Noodles och åt, sen köpte vi de sista nödvändigheterna inför homecoming, skor osv., och sen åkte vi och såg the football game.
 
"Charger Pride or Die"
 
Pep Rally
 
Noodles, godaste pestorätten jag någonsin ätit
 
At the mall, två av utbytestjejerna köpte dessa underbart fina klänningarna till homecoming
 
Innan fotbollsmatchen
(Morgan, jag, Addie och Emilie)

Conference Tournament

Igår och idag avgjordes the conference tournament här i området. Det är när skolorna i området möts i en turnering för att se vem som vinner och därmed går vidare till regionsmatcherna (sen går vinnaren där vidare till the state championships). Hur som helst så vann jag min första match igår men förlorade min andra (vilken var mot skolan som är rankad fyra i hela delstaten), resultatet i den andra matchen var 3-6, 3-6 (i första set ledde jag faktiskt med 2-1). Idag spelade jag om tredjeplatsen. Jag var mer eller mindre helt säker på att jag skulle förlora för skolan jag mötte är riktigt duktiga, men tro det eller ej (och jag kan inte förstå att jag faktiskt skriver detta), men efter två timmars spelande tog jag hem matchen med 7-5, 6-4 i två raka set. Jag slutade alltså trea i området (av sju skolor). Hela teamet gjorde bra ifrån sig och tillsammans tog vi skolbussen hem med ett antal fjärdeplatser, två femteplatser och sen tredjeplats.

 Elizabeth och jag
 
Emily och jag
 
HHS Tennis girls
 
Fick med mig en fin fin medalj hem

Spirit Week: Thursday

Idag, torsdag, var fjärde dagen av spirit week vilket innebar western day. Jag var inte utklädd idag heller om jag ska vara ärlig. Men fick ändå med mig en bild från dagen.
 

Spirit Week: Wednesday

Idag var det jersey day/powder puff day som gällde. Ikväll höll nämligen det som kallas powder puff till. Det är när tjejerna spelar amerikansk fotboll istället för killarna, och så är killarna cheerleaders. Det spelas två matcher, en mellan sophmores vs. juniors (10:e och 11:e års elever) och en mellan freshmen vs. seniors (9:e och 12:e års elever). Idag var även första dagen i the conference tournament för tennisteamet, så vår jersey utklädnad idag var tenniskjolen och tennisjackan.
 
Kayla, Morgan, jag och Emily

Last Tennis Practice

Idag hade jag min sista tennisträning för säsongen. Tiden har gått så fort och jag hade gärna fortsatt spela tennis under året. Imorgon är min första match i the conference tournament. Skillnaden på detta och conference är att detta är själva turneringen då du åker ut så fort du missar en match. Den som vinner conference går vidare till regional och sen state. Jag hoppas på att vinna min första match, gör jag det så möter jag DSHA (en skola här) och de är rankade fyra i delstaten så jag lär förlora den matchen. Jag mötte dem tidigare i år och förlorade. Förlorar jag den spelar jag om tredjeplatsen i conference och det lär också bli en tuff match då jag antagligen möter antingen en skola som är rankad sjua i delstaten eller en annan skola som också är duktig. Men jag hoppas på en tredjeplats.
Här är ett gäng bilder från sista tennisträningen:
 
Emily och Simarpreet
 
HHS Tennis (något stel bild, men who cares)
 
Emily och Simarpreet
 
 
Emily, Simarpreet, jag och Emily
 

Spirit Week: Tuesday

Idag, tisdag var det movie character day, det var många som inte klädde ut sig idag, inklusive mig. Jag har dock en härlig bild på två kompisar som klädde ut sig.
 
Alli och Kirsten

Spirit Week: Monday

Igår, måndag var första dagen av spirit week. Det var comfy day som stog på schemat och mer eller mindre alla klädde ut sig. Jag var lagom obekväm när jag åkte till skolan i min mjukisdräkt och en stor hoddie, men när jag kom till skolan och såg att folk var pyjamas och morgontofflor kändes min klädsel normal.
 
Kirsten, Alli, jag, Emilie och Addie

Spirit Week

På lördag är det homecoming och veckan innan homecoming, eller ja samma vecka, äär det spirit week som gäller. Varje dag har ett tema som man klär ut sig till. Detta är HHS:s spirit week klädsel:
 

RSS 2.0