In The Newspaper

För en dryg vecka sedan dök jag och mitt tennislag upp i tidningen här i Sussex. Det är inte alls ovanligt att skollagen är med i tidningen men för mig var det första gången så... Det stod bara en mening om mig, men det var en bra sådan så who am I to complain?
 
Alla skolorna här ahr någon maskott eller skolsymbol eller vad man nu ska säga, min skolas sådan är i vart fall "Chargers"
 
 

The last few days

I fredags när min värdmamma kom hem från jobbet så kom hon in i mitt rum med en påse som innehöll massa gosaker. Hon ville inte att jag skulle bli hungrig på lördagen (igår) då jag hade en "tennis invitational". Klockan ringde 06.20 för att sen åka till skolan därifrån bussen gick 07.00. Vi var åtta skolor som mötte varandra i en tävling. Jag spelade inte särskilt bra och förlorade min första match med 4-6, 3-6. Därmed var jag vidare till trösten och kunde inte placera mig bättre än femma. Men jag vann både min andra och tredje match och tog därmed hem femteplatsen. Tjejen jag mötte i min första match slutade som tvåa efter en relativt jämn final.
Idag skypade jag med min kära mamma. Vi pratade i drygt två timmar, om vardagen och massa annat.
Imorogn börjar spirit week. Då har varje dag ett tema som man ska klä ut sig till, morgondagen kommer bli så underbar då temat är comfy day: alla bär pyjamas eller mjukiskläder, sweet!
 
My little goodie bag
 
Early morning wake up
 
 
 

HHS vs. Menomonee Falls

Som sagt så hade vi vår sista conference tennis match idag. Mot Menomonee Falls, våra rivaler. Resultatet blev 6-2, 6-2 efter ca 1,5 timmes spelande.
När jag kom till skolan idag så var även mitt skåp (och alla andra tennisspelares skåp) dekorerat, något som görs varje år inom typ alla idrotter, tyckte i vart fall att det var lite roligt och värt en eller två bilder.
 
 
 
 
Sweetest lunch bag ever från min värdmamma

Carbo Load

Yep, då kan jag meddela att jag har gått upp typ 3-5 kilo bara igår, nej jag skoja bara (andas mamma och pappa). Men igår efter tennisträningen så körde vi alla till Shana´s hus och hade en carbo load då vi bara äter massvis med kolhydrater. Tennisteamet gör det en gång varje år och alla ser typ fram emot det under hela året. Maten var hur god som helst (kändes som svensk mat). Det var pasta med köttfärssås, lasagne, sallad, köttbullar (inte som svenska dock) och massvis med goda efterrätter: brownies, glass, peanut butter cookies och ja, ni förstår. Jag var så mätt, men gott var det.
Idag hade jag min sista conference tennis match. Det var mot våra rivaler och jag vann (6-2, 6-2)!! Resultatet ser väldigt bra ut, men matchen var inte helt enkel.
Igår fick vi också våra tennisjackor. De är sjukt snygga men mitt namn är felstavat: de har blandat ihop det amerikanska sättet att stava det (Hoegsten) och det svenska (Högsten). Får se om jag gör något åt det, annars får det vara.
 
 
What happened to my name...?

My Senior Picture

Nu har jag valt vilken bild jag ska använda som min senior picture i skolans yearbook. Är väldigt nöjd med bilden. Detta låter kanske lite konstigt men jag tycker att det "är jag" i bilden. Enligt mig fanns det en annan bild som jag egentligen tycker är bättre men det kändes inte som Anna i den bilden.
Här är i vart fall bilden jag valt, kommer nog lägga upp några andra av bilderna här senare, har inte tillgång till dem än.
 
 

5k gånger två

Yep, jag gjorde det. I lördags sprang jag två femkilometerslopp (tro det eller ej). Det ena var ett välgörenhetslopp för äggstockscancer. Det andra sprang vi under kvällen när det var mörkt ute, det var bara ett "roligt" lopp.
Efter det första loppet åkte vi hem, var hemma i kanske en timme, sen åkte vi och kollade när tvillingbröderna hade an american football game och sen åkte vi direkt därifrån till the glo run. Det var en packad dag, men jag var stolt över mig själv vid dagens slut - måste varit 4-6 månader sen som jag sprang fem kilometer (slutar alltid efter tre...)
 

HHS Football Game

Igår var jag som sagt på min första hemmamatch för Hamilton High School. Vi började med att gå på en "tail gate" där det fanns gratis mat och där alla hämtade sina t-shirts som skulle bäras under matchen. Sen intog vi våra platser på läktaren och så började det. Atmosfären var toppen, alla bar likadana t-shirts och vi hade massa ramsor och gester som vi gjorde varje gång något bra hände, vilket var ofta - HHS vann nämligen matchen med 42-14 (en touch down är 6 poäng och sen får du 1 extrapoäng om sparkar in bollen mellan två stolpar). Denna match ansågs vara en av årets viktigaste matcher för vår skola. Vi mötte nämligen en skola som geografiskt är väldigt nära oss och vi är som rivaler mer eller mindre - jag möter samma skola i tennis på torsdag...
Det var i vart fall roligt att stå mitt bland alla entusiastiska HHS:are och heja!
 
Emilie (fransk utbyteselev) och jag innan matchstart.
 
SUPERFANS!!
Vicki, Addie, Alli och Emilie (sen kommer jag som är den enda utan det där "i"-ljudet i mitt namn, kanske blir Annie under året jag är här...)
 
 
I halvlek var dansteamet ute och körde en runda, och duktiga var de!

Brookfield East

Hallå!
Igår var min area rep. här och pratade med mig och familjen. Det var skönt att träffa henne, och vi pratade om lite regler här, vi ställde frågor och sånt.
Idag var det dags för ännu en tennismatch. Denna gången mot Brookfield East. Deras tjejtennislag är rankade som nummer sju i delstaten och var minst sagt duktiga. Jag förlorade tyvärr matchen med 5-7, 5-7. I första set ledde jag med 5-4 och hade tre setbollar, som jag uppenbarligen förlorade. Plötsligt lade tjejen jag mötte in en till växel och tog hem tre raka gem och tog därmed hem setet. Jag måste dock tillägga att jag räddade fem setbollar innan hon vann det. Hur som helst så är jag nöjd med mitt spelande, det var inte på topp, men det gick bra och jag gav henne "a run for her money"
Imorgon har min skola en hemma match i american football och möter tydligen en av deras rivaler så det är en av årets matcher för min skola. Jag tycker att det ska bli superkul att gå, speciellt eftersom det är den första matchen jag ser då min skola - jag gick inte på den första eftersom jag skulle upp 05.45 för att spela tre tennismatchen dagen därpå.
Kram!!

FroYo and Mac n Cheese

Ja, nu har jag testat på två amerikanska klassiker.Den första var igår, då vi efter Danielles tennismatch tog oss en Frozen Yoghurt, och tro mig, det var gott!! Andra var idag, då vi efter tennismatchen på hemmaplan (jag vann min med 6-0, 6-3) åkte till Noodles och beställde en mac n cheese, en riktig amerikansk klassiker. Det var väldigt gott, jag hade föredragit att ha lite mindre ost på, men gott var det!
 
At HHS (Hamilton High School), we support eachother!
 
Frozen Yoghurt
 
Danielle och jag utanför Yo Mama's Frozen yoghurt

A Month Has Passed

För exakt en månad sen påbörjade jag mitt 10 månader långa äventyr här i USA. Tiden går så fort, jag kan inte förstå att jag redan varit här en tiondel av tiden, samtidigt känns det som en evighet tills jag står på svensk mark igen. Men som sagt, tiden flyger förbi och jag tänker ta vara på varenda dag här!
 
 

First Football Game

Igår var jag på min första american football game. Det var inte min high school som spelade, men the high school som mina värdsyskon tillhör, (även om de är yngre). Tyvärr förlorade vi matchen. Men det var tydligen "veckans match" så highlights från den tv sändes efteråt och det var en helikopter där som filmade och massa sånt, så det är ju alltid roligt.
Idag steg jag upp vid 08.00 för att vid 09.00 sätta mig i bilen med resten av värdfamiljen och köra till en av grannstäderna där vi skulle springa ett femkilometerslopp för att samla in pengar till en cancerfond. När vi kom dit var parken väldigt tom och efter lite runtkörande och sånt så visade det sig att racet är nästa helg. Så det var bara att köra hem igen.
Senare på dagen hade värdbröderna en american football game som jag var med och kollade på och nu sitter jag här hemma, trött som bara den.
Ska nog ta och byta till mjukiskläder och se en film eller något.
 
Bilder från gårdagens mach - Arrowhead vs. Catholic Memorial (Crusaders):
Innan matchen var vi Crusaders på en liten trädgårdsfest...
 
...med bland annat cupcakes i form av american footballs
 
 
I halvlek hade bandet ett framträdande
 
Och det hade även "the poms" (Cheerleading)

En tuff match

Hellu!!
Nu sitter jag på mitt rum, redo för att sova. Kom hem från en tennismatch för en knapp timme sen. Idag blev det förlust för min del, 4-6, 2-6. Men jag hänger inte läpp för det. Skolan vi mötte har vunnit state championships ett flertal gånger och är de bästa i hela delstaten. Min skola har tydligen aldrig vunnit ett set mot dem, tills idag. Danielle, en av tjejerna vann första setet med 6-2, förlorade dock det andra med 3-6 och i tredje och sista set är ställningen just nu 5-4 (till Danielle) 0-30 (till motståndaren). Matchen avbröts pga regn och kommer fortsätta att spelas på måndag. Vår coach, och alla vi andra, är redan så stolta över Danielle. Jag är också nöjd med mitt resultat - jag spelade bra, inte mitt bästa, men bra och min coach var väldigt nöjd med min insats (vanligtvis brukar resultaten se ut ungerfär såhär: 6-1, 6-0).

nine eleven

Idag är en sorglig dag här i USA, i hela världen rättare sagt. För tolv år sen flög två plan in i the twin towers och flera tusen personer mördades under denna tragiska händelse. Familjer världen över lider än idag av denna attack och idag går tankarna helt och hållet till alla som drabbades av nine eleven.
Jag tycker att alla ska ta en tyst stund och tänka på denna händelse som skakade hela världen.
http://eriklundegaard.com/item/the-world-trade-center-in-movies-before-911--and-after
 

En snabbis

Hallå allihopa!
Detta får bli ett snabbt inlägg för jag måste sova!
Vilken dag jag har haft idag, eller ja, den har inte varit så märkvärdig. Jag sov bättre inatt än jag gjort de flesta nätterna sen jag kom hit, vilket jag trodde skulle göra denna dag mycket bättre, men nej, nej. Jag har inte mått så bra idag. Innan lunch har jag lifetime fitness på schemat vilket är en lektion då man mer eller mindre svimmar så tuff den är. Idag var det step på schemat. Jag var sjukt hungrig innan lektionen (åt frukost 06.20 och har lunch först 12.25) och halvvägs in på lektionen så var jag nästan på väg att säga till läraren att jag mådde dåligt och inte kunde köra fullt ut. Men jag ansträngde mig och körde på hela passet, trots att jag kände för att spy.
Efter skolan hade jag en tennismatch. Det var första gången på säsongen som vi spelar på hemmaplan, Hamilton High School!! Det var 95 °F ute (35 °C) och luftfuktigheten låg på 65 %. Solen stog högt men eftersom vi hade match så var det bara att ge allt. Efter ca tre/fyra gem så börjar jag frysa och efter ett set så har jag gåshud. Tur nog så blev det bara en två settare så jag slapp spela tre set, men kort sagt så mådde jag inte toppen på banan. När matchen är över (efter ca 50 minuter) tar jag på mig min träningsjacka och kliver sen av banan. När jag kommer ut frågar en av föräldrarna varför jag har på mig jackan, jag svarade då att jag frös. Hon noterade då att jag darrade en aning och hade gåshud och sa det till min Coach som reagerade starkt. Hon gav mig två iskuber (såna man har i kylboxar) och sa att jag skulle ha dem i armhålorna, sen satte de mig i skuggan och gav mig kallt vatten (mitt var varmt och dög tydligen inte), jag fick chips och en brownie eftersom det innehåller salt och socker och alla var så sjukt omhändertagande av mig. Jag fattade inte varför för jag sa att jag mådde bra, bara att jag frös. De kom rätt fort fram till att min kropp var för varm så den typ arbetade för mycket för att kyla ner mig. Jag hade druckit tillräckligt och allt men behövde varva ner och få i mig mat. Hur som helst så tog det inte mer än ca 30 minuter tills jag var tillbaka till mitt normala jag.
Och juste, när jag hade kommit hem ca en timme senare så ringer min värdmamma mig och frågar hur jag mår, bra svarar jag (de brukar fråga det), och då säger hon "är du säker?". Jag svarar bara "ringde någon dig?". Hon hade tydligen kört tillbaka till skolan och då mött coachen som hade sagt att jag åkt hem sjuk. Men som jag tidigare skrev, så mådde jag bra. Allt löste sig i vart fall fint och kvällen slutade med att värdfamiljen och jag åkte och köpte mjukglass på något populärt ställe.
Btw så vann jag tennismatchen med 6-0, 6-1 i set, efter ca 50 minuter. Min motståndare spelade bara med lobbar, vilket gick mig på nerverna. Jag tror hon insåg att det var svårt att ta dem med tanke på solen (vilken hon förresten inte verkade påverkas av över huvud taget). När man lobbar hela tiden går spelet väldigt långsamt så vi höll på ett bra tag med tanke på ställningen i matchen, men nu i efterhand så inser jag att det var bra att hon spelade med så mycket lobbar för då behövde jag inte springa på planen. Om matchen hade varit tuffare hade jag nog behövt sluta spela efter ett set.
Det var allt jag hade att säga inser att det blev rätt långt så bra jobbat ni som läste hela vägen ner :)

Senior pictures

Idag vaknade jag tidigt. Kunde inte riktigt sova inatt så vaknade/somnade ca en gång var 20e minut, var sjukt irriterande. Men får ta och lägga mig tidigt ikväll.
När klockan stog 09.40 satte vi oss i bilen och körde till kyrkan där vi spenderade en timme mellan 10-11. Min ena värdbror medverkade och bar korset, höll en bok framför prästen och sånt.
Sen var det dags att göra mig iordning för att vid 14.00 ta senior pictures. Jag hade bokat tid hos en professionell fotograf som tar ca 100-150 bilder av mig och sen får jag välja ut så många jag vill och köpa dem. En eller några av dem, har inte riktigt koll, kommer sättas in i skolans yearbook som alla elever får (eller köper tror jag) i slutet av året. Jag blev riktigt nöjd med många av bilderna, fotografen är en vän till familjen och hon var såå trevlig mot mig. När jag får bilderna, om någon eller några veckor, visar jag ett gäng av dem här på bloggen så håll utkik.
The Packers (ett american football team i Wisconsin) hade match idag, eller den pågår nog fortfarande. Det är otroligt populärt så sånt måste man följa.
Kram

Efter 12 timmar

05.45 ringde alarmet imorse. Snabbt klädde jag på mig, käkade frukost och blev upphämtad av Danielle som körde mig till skolan där vi, tillsammans med resten av tennislaget (Varsity), satte oss på skolbussen och åkte 1,5 timme till Kohler där vi idag spelade en Quadragular (fyra skollag som möter varandra under en dag). Med tanke på att det var fyra skolor där och alla mötte alla så kan vi med lite matematik komma fram till att alla fick vi spela tre matcher var idag. Jag är rankad som 4th single och mötte därmed personerna som var rankade som fyror på respektive skola. Jag spelade riktigt bra idag, mina servar satt inte alltid som de skulle men utöver det gick allt superbra. Matcherna spelades bäst av tre set och jag vann alla mina tre matcher med följande resultat (i set):
Match 1: 6-0, 6-0
Match 2: 7-5 (förlorade första set), 7-6 (efter en tiebreaker som jag vann med 7-4), 10-5 (tredje set spelades som en super tiebreak)
Match 3: 6-0, 6-1
I den första matchen mötte jag en tjej som var ny som tennisspelare, jag antar att den skolan bara hade tre singelspelare sedan innan. Den andra matchen var riktigt tuff, jag låg under med 0-3 i första set men kom tillbaka. I den tredje matchen mötte jag en tjej som var lite svårspelad för hon hade samma taktik som jag; att låta motståndaren göra misstagen, men jag var/är en bättre tennissplare än henne och tempot på spelet var inte så högt så jag hade gott om tid att placera bollarna och få henne att springa. 12 timmar efter det att bussen gick från skolan imorse kom jag hem, helt slutkörd efter en lång dag med ett antal timmar på tennisbanan.
Här kommer lite bilder från tennisen, de fyra första är från i torsdags då jag spelade min första match.
 
1. Sprinkled donut - något av det godaste jag ätit // 2. En glad Jennie // 3. Glada tjejer trots förlust // 4. Amerikanare som vi är så beställde vi Pizza Hut som levererades till tennisbanorna.
 
1. Precis innan matchstart // 2. Emily lämnar banan efter seger // 3&4. Dubbles going on
 
En glad Emily är redo för match...
 
...och likaså är hennes dubbelpartner Elisabeth
 
Duktiga som tjejerna är slår de racken tillsammans efter att ha vunnit ännu ett poäng
 
Taktiksnack med Coach C.

Final Water Ski Show

I måndags avslutades vattenskidorssäsongen med en stor skidshow. Jag har inte hunnit skriva om den elle något annat som hänt i veckan. Men showen var verkligen bra och avslutades med en hög pyramid som min värdpappa medverkade i.
Jag kan också konstatera att jag har överlevt första skolveckan. Jag har fått lite läxor, men inte särskilt mycket. Men livet rullar på här på andra sidan jorden och jag trivs finfint!
 
 
Killen som åkte runt på en stol
 
Final pyramid
 

Första tennismatchen

Hallå!
Idag hade jag min första tennismatch med skollaget, det gick riktigt uselt för mig. Vi mötte ett av de bästa skollagen i hela delstaten men tjejen jag mötte spelade ine lika bra som jag gör, men mitt spel fungerade bara inte idag. Jag gjorde många dubbelfel när jag servade (stavning?) och jag gjorde alldeles för många onödiga missar.
Igår under Lifetime Fitness lektionen så var vi i gymmet och lyfte tyngder, jag har haft sån träningsvärk idag att jag behövt hålla emot mot skolbänken varje gång jag skulle sätta mig på stolen, för att inte kollapsa rakt ner på den. Och idag så var lektionen inte enklare direkt. Vi sprang tre kilometer intervallträning, 14 varv upp och ner för trapporna på läktaren (14 VARV!!!!!!!) och sen strang vi mellan stegar, som var utlagda på marken - man gör olika övningar för att öka snabbheten i benen och fötterna. Hur som helst så trodde jag att jag skulle dö under lektionen, speciellt när vi sprang i trapporna. Och ovanpå allt detta så hade jag tennismatch idag också. Nu är jag helt slut och ska lägga mig direkt, klockan ringer 06.00 imorgon och sömnen behöver jag. På lördag ska vi vara på skolan 06.30 för att åka skolbuss i 1,5 timme till en tennismatch, jippi!
Nu ska jag sluta babbla. Ett gäng bilder från dagens tennismatch kommer upp inom de närmaste dagarna.

Första skoldagen

Woho, överlevde första dagen i skolan. Märkte dock hur mycket energi som behövs för att jag ska orka prata engelska och lyssna på engelska hela dagarna. Lektionerna här är 83 minuter långa och sen har jag sju minuters rast mellan varje lektion, och eftersom alla lärare pratar under lektionerna så krävs det en hel del koncentration för att lyssna och förstå vad de säger. Men jag antar att det kommer bli lättare med tiden.
Sen hade jag tennisträning efter skolan. Jag spelade inte särskilt bra idag, men såna träningar får man räkna med ibland.
Här kommer en bild på mitt schema. Måste erkänna att jag gärna hade börjat lite senare varje morgon. Åker hemifrån klockan 06.55...
 

A weekend at the trailer

Hallå!
Jag kom nyss hem från en joggingrunda, urtråkigt men nödvändigt om man ska hålla sig i form! (Läste ni det mamma och pappa? Jag har börjat springa, frivilligt!!)
 
I fredags åkte jag och värdfamiljen upp till deras mobila hem som ligger ca 3,5 timmar norr om Sussex. Vi hade en härlig lördag där. Det var hur fint väder som helst och jag glömde helt att jag var ute i solen en hel dag, fick bränna efter både shortsen och linnet, charmigt! Nej, men vi hade en härlig dag och på söndagsförmiddagen vid ca 11.00 så satte vi oss i bilen och körde hem igen för att sen åka och fira min värdpappas pappas födelsedag. Stora delar av släkten var där, bland annat ett gäng ungdomar i min ålder. Vi spelade spel, åt middag och åt världens godaste efterrätt. Den var otroligt maffig och i efterhand mådde jag inte toppen...
 
Såhär såg mitt rum ut, litet men mysigt
 
Så såg huset ut
 
Hela denna gräsmattan klippte vi, och det var roligt! Vi satt på små fyrhjulingar, hade musik i öronen och körde runt, runt.
 
En annan, större fyrhjuling som vi körde runt i på området
 
Till kvällsmat gjorde vi egen kebab; kykling, lök, paprika, svamp och ris - det var såå gott!!
 
 
Bonfire
 
SÖNDAG:
 
 
 
 

RSS 2.0