April månad: Sammanfattning

April gick bara så fort, kan inte förstå att det är maj imorgon! Förresten, till alla er svenskar där hemma, hoppas ni har en bra valborg! Under april så hjälpte jag kyrkan med påskäggen till de små barnen, hittade lite svenskt godis (!!!), gick på en hockeymatch och sist men verkligen inte minst; drog till Arizona under spring break :)
 
 
 
 

What's so great about America?

Vad som gör USA så himla bra
 • Utåtriktade människor
 • School Spirit!! (GO CHARGERS)
 • Forever 21
 • Crunch Choklad
 • Football och Basketball
 • Billiga kläder
 • Victoria's Secret!!
 • Billiga biobiljetter
 • Nyaste avsnitten på TV
 • American Eagle
 • PB&J Sandwiches
 • Netflix
 • Goldfish
 • Alla mina älskade fellow utbyteselever
 • Mina amerikanska vänner
 • Min underbara värdfamilj
 • Nerds
 • FroYo
 • Alla olika klimat
Vad jag saknar med Sverige
 • LÖSGODIS!!!
 • Marabou (god choklad i allmänhet)
 • FRIHETEN!!
 • Kollektivtrafik
 • FIKA - att bara gå och ta en fika på ett mysigt café
 • Iste som inte har grönt te som bas!!!
 • Stadslivet, gatorna, parker
 • Min underbara familj
 • ATT CYKLA!!
 • Svenska språket...
 • Mitt rum
 • Bubbelvatten
 • Yoga på Gerdahallen
 • Bregott
 • Min underbara klass!! Saknar er så mycket!!
 • Tennis med världens goaste vän
 • Fredagspratstunder efter skolan med ännu en underbar vän
 • Skidsäsongen med min galna, men åh så grymma vän
 • Skolmaten (yep, I'm serious)
 
Här är två små listor med lite saker som jag älskar med mitt amerikanska liv, men också en del grejer jag saknar hemma i Sverige. Finns säkert massvis med saker jag kan tillägga på båda listorna, men detta är vad jag kom på just nu.

Day 6 - Baseball, ASU och Margaritaville

Sista dagen i Arizona va det fullt schema som gällde. Vi började med att köra till the Brewers minor league försäsongsträningsställe eller vad det nu kallas. Herre va långt det ordet va förresten. Men the Brewers kommer från Milwaukee bara 15 min från där jag bor i Wisconsin, så det va riktigt häftigt att se stället de tränar på varje försäsong. Det va en match som pågick när vi kom, mellan the Milwaukee Brewers och the New York Giants, det va mellan the minor league teamen. Va riktigt roligt att titta. Och en av personerna som arbetade på området frågade om vi va turister, och när vi sa ja kastade han en av basebollarna till oss :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagen fortsatte med att vi åkte till ASU, Arizona State University, ett av de bästa univeristeten i USA. Vi gick runt på campus, tittade in i lite olika byggnader som fokuserade på olika kurstyper osv.
 
Sarah utanför dramaavdelningen tror jag
 
På kvällen åkte i till Margaritaville, en restaurang som tydligen är värd att besöka. Vet inte om det bara är min värdfamilj som älskar den eller om den är känd bland andra också, men god mat hade de i vartfall. Vi hittade också en godisbutik med helt gigantiska godisförpackningar, förutom vanligt godis då.
 
Nana, Bob, Paul och Patty
 
Min underbara värdfamilj och jag
 
Sarah och jag
 
Haha, älskar bara denna bilden så sjukt mycket
 
 
Hittade denna i godisbutiken, och ja, känner väl att så är alla utbytisar..
 
Detta är en stor snickersbar, inte många små i en förpackning!! Försäljaren i butiken tipsade oss om att fritera den och sen skiva upp i små bitar, eftersom den va så stor... (FRITERA?!?!?!)
 
Så sjukt stor, men så sjukt goda!!
 
Detta va helt enkelt en toppen resa. Hade så många roliga stunder, massa skrattande och sommarvärme. Va faktiskt lite skönt att komma hem ett par dagar innan spring break är över, men på måndag är det tillbaka till verkligeheten då skolan börjar igen.

Day 4&5 - Poolen och Ghost Town

Fjärde dagen solade vi och tog det lugnt vid poolen. Har inte riktigt några bilder från dagen, förrutom frukosten på terrassen, vilken va underbar förresten.
 
Färskpressad grapefruktjuice
 
Femte dagen åkte vi till Ghost Town, ett typiskt Arizona ställe. Finns flera runt om i USA, men de i Arizona är annorlunda tror jag. Vi gick runt i byn, åt lunch, åkte på en liten inforunda på ett tåg i byn.
 
 
 
Nana, Patty och Sarah
 
Patty, Sarah och jag
 
 
Patty och Nana
 
Vem är mest lik en kaktus?
 
Jag och Sarah
 
Paul och Patty

Day 3 - Golf och Påsk

Söndagen inleddes med en 18-håls golfrunda. Jag har inte spelat golf på sådär fyra år tror jag, och jag har aldrig spelat 18 hål, men det gick riktigt bra för mig. Tog delad förstaplats med 102 slag (vet inte poängen) och jag gjorde ett par. Va så sjukt nära att göra tre par, men på de andra två hålen så rullade min parputt runt hålet...
Va i vart fall riktigt roligt. Får se om jag kanske börjar spela golf igen när jag kommer hem i sommar.
 
På kvällen firade vi påsk, vilket de gör på söndagen här. Vi hade bara en vanlig middag och tårta till efterrätt. Sarah och jag fick dock leta påskägg. De va sju stycken gömda runt om i trädgården, alla va i storlek av en knytnäve och hade allt från 5-30 kronor i sig (omräknat $ då...). En rolig liten lek eftersom det trots allt va påsk.
 
 
 
Tredje hålet - mitt första slag landade på green, ca 4 meter från hålet :)
 
Lite annorlunda miljöer än hemma i Sverige
 
 
 
 
 

Day 2 - Jerome and Sedona

Andra dagen i Arizona va det fullt schema. Dagen började med en tre timmars bilresa till Jerome. Vi gick runt i staden, tittade på utsikten (vi va högt upp), åt lunch osv.
 
Vi stannade hos en glasmästare och tittade när han gjorde ett ölglas. Rktigt häftigt!! Han började med att bara ta upp en bit glödande glas på en stårpinne och sen färjade han glaset, rullade det till olika mönster, formade glaset, satte på handtag osv. Det va coolt att se alla små detaljer som är nödvändiga för att veta om glaset är klart eller inte, om det är tillräckligt tunnt, kallt, format osv.
 
Den underbara stolpen som tog upp halva bilden satt ju fin fint...
 
Bob och Nana
 
Tyckte det va lite fräckt att se regnat långt borta
 
Regler hos glasmästaren "unless my wife tells me different" haha
 
That girl tho
 
Jag och min underbara värdsyster Sarah
 
Nana och Patty
 
Sen satte vi oss i bilen igen och körde en knapp timme innan vi kom fram till Sedona som är känt för de röda stenarna, bergen, sanden osv. Det va verkligen vackert, svårt att fånga på bild.
 
Patty
 
 
Bob och Paul
 
 
Lilla jag
 
Downtown Sedona
 
 
 

Arizona Day 1

Första dagen så stannade vi bara hemma och tog det lugnt. Njöt av värmen, såg omgivnignarna och hade bara en lugn förstadag av spring break. Det va lite mulet och regnade lite i små perioder, men vi va bara glada av att ens känna värmen...
 
Trädgården
 
Gatan med alla andra condos
 
Vi började dagen med att gå ut i trädgården och plocka färsk grapefrukt till frukost. Sen gjorde Sarah ca fem liter av färsk grapefruktjuice från allt vi plockat.
 
 
 
Frukost!!
 
Dagen fortsatte med In-n-Out burgers till lunch (en av få ickehemmagjorda hamburgare som jag tycker om). Vi gjorde även ltie shopping och körde runt i området innan dagen avslutades med film hemma i lägenheten.
 

Arizona!!

Direkt efter skolan förra torsdagen så drog vi till flygplatsen. Det va äntligen dags för SPRING BREAK!! Efter drygt tre timmar på planet så landade vi i Phoenix, AZ. När vi kom ut från terminalen så möttes vi av min värdmormor och hennes pojkvän. Och jag hade bara en tanke; "oh, herre". Nana stod nämligen med en såndär handklappare eller vad de nu kallas, och Bob hade "skojglasögon" på sig. Verkligen alla vände sig om och tittade på dem när de började skrika när vi kom. Jag och min värdpappa gick rakt i motsatt riktning, bort från dem. Alla skrattade bara (de hade redan förstått att vi va där för att möta dem).
 
Vi tryckte in oss i bilen, körde och åt kvällsmat och sen direkt till deras lilla condo. Sen va det sängdags som gällde :)
 
 
 
Jag och Bob
 
Nana och Sarah

Grattis Brorsan!!!

Idag fyller världens bästa storebror år, så GRATTIS GRATTIS till dig min grymma broder!
 
Lite tråkigt att jag inte kan vara hemma och gratta dig (och käka daimtårta), men ett blogginlägg och lite facebook får duga.
 
Så eftersom jag inte kan vara hemma och sjunga för dig så får du föreställa dig min fantastiska röst när jag sjunger för dig. Brukar ju ändå gå runt och sjunga hemma lite då och då...
 
Vad é det för da' idag? É det en vanlig dag? Nej det är ingen vanlig da' för det är Philles födelsedag, hurra, hurra, hurra!!
 

Svar på kommentar

Halloj alla! Jag kom hem från Arizona för ett par timmar sen. Hade en riktigt härlig vecka :) Kommer lägga upp bilder osv inom de närmaste dagarna men tänkte börja med att svara på en kommentar som jag fick när jag va iväg.
 
Lovisa:
Hejsan! Jag ska åka iväg till USA nu till hösten som utbytesstudent och jag undrar hur den amerikanska skolan är. Är den svår? Är det svårt med språket? Har hört att man kommer in i det med tiden, är det sant? Sen undrar jag om matten är svår? Tacksam för svar!:)
 
Hej Lovisa! Åh, vad roligt! Hoppas du ser fram emot en massa skojiga äventyr :)
Grejen med den amerikanska skolan är att nivån på kurserna är så olika. De har vad som kallas AP (Advanced Placement) Classes. De kurserna är på college nivå och ger eleverna vad som motsvarar svenska meritpoäng. Amerikanarna säger att dessa kurserna är väldigt svåra, jag tog dock inga eftersom mina betyg inte räknas här. Jag kan dock säga att om du tar en juridikkurs, sociologi eller någon annan kurs i Sverige så är de inte ens jämförbara med samma kurs i USA. De är väligt mycket enklare i USA.
För mig va engelskan aldrig svår. När jag blev trött på kvällarna under de första veckorna så kunde meningarna klumpa sig lite. I övrigt va det enda "problemet" att under de ca fem första veckorna så va jag väldigt trött på kvällarna. Jag går upp 06.00 varje morgon här, och i början av året gick jag och la mig runt 21.00 varje kväll. Jag blev alltså vädligt trött av att höra, skriva, läsa och prata engelska hela tiden, men det va inte svårt.
Jag är inte direkt den bästa personen att ge svar på frågan om matte. Jag tog matte förra terminen, men en relativt enkel nivå. Jag tyckte det va superenkelt och slutade med A i kursen, vilket många i min klass inte gjorde. Jag har dock en kompis från Frankrike som tar svårare matte här, och hon säger att det inte är särskilt svårt, men att man behöver göra läxan om man vill hänga med.
 
Jag hoppas att de fick de svaren du ville ha på dina frågor, annars är det bara att fråga igen. Ha ett toppen utbytesår!! 

Spring Break

Imorgon så börjar äntligen påsklovet!! Jag har inte haft lov sen skolan började igen första veckan i januari... Hur som helst så drar min värdfamilj och jag till Arizona. Ska bli så kul! Så jag kommer nog inte uppdatera här på en vecka eller lite mer. Ha en grym påsk!!
 
Har förresten fått min cap and gown inför studenten :) Så excited!!
 

En skoj eftermiddag

Igår så drog jag och en kompis, Alli, ut på en liten bilfärd. Jag skulle nämligen fråga en kompis till balen, men jag har aldrig varit hemma hos honom. Så vi slog in adressen på en GPS. När vi kom fram så skulle vi kolla upp husnumret, och råkade ta bort adressen (bra jobbat). Så vi ringde runt till en hel del kompisar för att se om de visste vilket hus det va eller om de hade skolan adressbok, men ingen visste. Så efter att ha suttit i bilen, på hans gata, i över 10 minuter så körde vi hem, hämtade adressen och körde tillbaka. Det visade sig att vi hade stått precis utanför hans dörr, så vi va bara glada att ingen i hans familj hade sett oss. Alli tog en lapp som sa vart Jake skulle gå, och sprang och satte den utanför ytterdörren. Plötsligt så ser jag hennes huvud komma fram runt hörnet "någon såg mig" säger hon. Sen springer hon fram och ringer på dörrklockan. Så kommer hon runt hörnet igen och säger "han såg mig" och sen spurtar hon runt husknuten. Hon skrattade så mycket och va så söt så jag började också skratta. Sen stod jag med skylten i någon minut innan han kom ut. Jag frågade och han sa ja. Sen kommer min kompis smygandes runt hörnet, och då börjar vi båda skratta igen. Hon bara "det tog dig en evighet att komma ut ju". Jake sa bara att han inte fattat skylten (ännu mer lyckat av oss ju...). Hur som helst så stog vi och pratade en stund, hans mamma kom ut och ja, vi alla pratade en stund innan jag och Alli drog hem igen. Det va i vart fall hur kul som helst, men gick inte alls som planerat...
 
 
Förstår ni konceptet med en "Swedish Fish" och massa andra fiskar??

En Bra Helg

Har haft en härlig helg. I fredags så hängde jag med två kompisar, det va flera månader sen vi tre umgicks tillsammans. Vi hade hur roligt som helst :)
 
Igår, lördag, började jag dagen med att skypa med familjen hemma i Sverige. Efter det gjorde jag verkligen ingenting, men det va skönt att ha en helt lugn dag.
 
Idag åkte jag till kyrkan runt 8.45 - barnen hade äggjakt med de påskäggen som vi fyllde förra veckan. Sen åkte jag för att fixa min balklänning, som är lite stor och lite lång. Åkte även runt till lite olika butiker med min värdmamma och värdsyster. VI åkte till någon lite annorlunda butik ute på landet, de hade i vart fall massa roliga saker - bland annat två svenska inredningsböcker...
 
En härlig helg i vart fall, och istället för att snöa så har det ösregnat, och haglat lite...
 
 
Kära lilla Sammy, världens goaste katt
 
 
 
 
 
Hittade en "svensk hylla"

Jag i ett Nötskal

Detta är bara så typiskt mig - skrattade högt när jag såg bilden. Om jag ser en spindel, oavsett hur liten den är, så lämnar jag rummet och letar upp någon snäll person som kan göra sig av med det lilla krypet. Och om spindeln är stor gallskriken jag och springer för livet...
 

Hockey

I tisdags så va vi och kollade på hockey. Det va mellan ett Wisconsin team och ett team från Illinois. Skolkören, vilken Sarah är med i, sjöng där så vi gick för att kolla. De sjöng fantastiskt bra, och matchen va också rolig :)
 
Igår, onsdag, hade min värdmamma gäster över. De träffas en gång i månaden och spelar Bunco, ett tärningsspel. Igår saknade de en medlem så jag hoppade in. Hade en rolig kväll, även om jag inte vann - ingen nubörjartur här inte...
 
 
 
Woho!! 2-0
 
 

World Market

Igår så körde vi runt till lite olika butiker, bland annat World Market!! De har både inredning och sånt, men även mat från alla möjliga länder; SALTLAKRITS, ballerina, digestive, mars och bounty, mariekex, och DAIM (!!!!). Och sist, men verkligen inte minst MILKA choklad och PÅSKMUST!!!!!
 
 
 
 
 
 
 

Voluntärarbete

Inledde söndagen med att åka till värdfamiljens kyrka och hjälpa till med att fylla små påskägg. Till påsk så sprider kyrkan ut dem över en stor gräsmatta och så springer barnen och tar så många de bara kan. Vi va ca 25-30 pers, och fyllde totalt 10000 ägg!
 
En av mitt bords två fyllda conteiners

Lördag

Så kom helgen äntligen!! Jag har inte haft en särskilt bra vecka, så helgen satt fint. Igår kom Emilie över lite så där spontant. Vi såg på film, skrattade och hade en skoj myskväll. I förmiddags drog vi till köpcentret med Sarah och Zach. I övrigt så är det sånt underbart vårväder idag! Solen skiner och det är nästan 15°C ute (!!!), och snön försvinner mer för varje dag som går. Det haglade dock igår, men la sig inte på marken, vilket jag tackar för :)
 
Härligaste tavlan från en av butikerna

100 dagar tills Sverige

Idag är det bara 100 dagar kvar tills jag står på svensk mark igen, och jag har varit här i hela 230 dagar. Tiden går så fort, det är helt otroligt. Minns fortfarande när jag skrev inlägget om att jag varit här i en månad och jag kunde inte förstå att jag varit borta från familj, vänner och allt jag är van vid i en hel måndad. Nu är det nästan åtta månader sen jag satte mig på planet mot andra sidan Atlanten. Har fortfarande Arizona, prom, graduation, coast to coast och massa andra små gosaker kvar att uppleva :)
 

Första April...

Idag är det ju första april, dagen då practical jokes är okej. Själv så bytte min värdmamma slangarna så att vattnet i köket inte kom från vattenkranen, utan från en anna utdragbar vattenkran bredvid. Den riktade hon dit man står när man sätter på vattenkranen, så man skulle få vatten sprutande på sig (det är en realtivt stark vattenstråle). Men i morse så glömde hon det och sprutade på sig själv :) :) Åh, då skrattade jag! Sen efter skolan så glömde jag det, och sprutade på mig själv...
 
I övrigt så gick jag en runda med Mabel i vårsolen idag. Va ca 7°C ute idag och jag njöt av värmen!! Det är bara små högar av snö på sidorna av gatorna kvar nu, och vädret börjar bli varmare. Dock så blåste det något otroligt idag, men vem bryr sig när solen börjar komma fram och värmen är på g?? Inte jag!
 
Hade förresten en kompis som va i Florida förra veckan. Denna fina registreringsskylt tog hon ett foto på, och jag älskar det!!! Som min egen bil ju...
 

RSS 2.0