Mars månad: Sammanfattning

Då är även mars över. Imorgon går vi in i april, med nya äventyr framför oss. Mars va en bra månad för mig. Våren kom, firade St. Patrick's Day för första gången, upplevde March Madness, fick sportsmanship för skidåkningen, ett gött paket kom från två kära kompisar, awrads ceremony för betygen, och senior ball :)
 
Vårsol
 
Sista basketmatchen
 
Skidor med kompisarna
 
Paket från goa vänner
 
March Madness!!
 
Awards ceremony
 
Antaglien en av topp tre måltider sen jag kom till USA
 
Sarahs grymma körtävling
 
St. Patrick's Day spelskoj...
 
...samt våra snygga St. Patrick's hattar
 
Sportsmanship award
 
Senior Ball

Senior Ball

Igår va det som sagt Senior Ball. Jag, Emilie, Johanna och Sarah gjorde oss i ordning tillsammans och tog bilder. De flesta togs med en kamera som nu inte kan ladda upp bilderna (!!!!!) så vi har inte alls så många bilder som vi trodde. De är tydligen sparade i något konstigt format så alla roliga bilder där vi skrattar osv är borta. Snacka om att jag är arg över det!!!
Hur som helst så kom vi till dansen ca 10 min sent och trodde att vi skulle vara typ först eftersom ingen vill vara tidig och komma prick 19.00, men när vi kom in va alla utom kanske 10 pers där. Tydligen så va alla där 15-20 min tidigt för att få parkeringsplats och välja bord att sitta vid. Så vi kom in och satte oss vid ett bord där jag kände en person lite halvt... Middagen va god, men inte särskilt rolig eftersom vi inte riktigt kände någon vid bordet. Men sen kom dansen igång och det va faktiskt mycket roligare än jag trodde det skulle vara. Vi dansade hela tiden i tre timmar med bara några få avbrott då vi drack lite vatten.
Det pågick också en kvartsfinal mellan Wisconsin och Arizona i basketturneringen som kallas March Madness. När tiden gick ut så va det lika så det blev förlängning. Sista minuten av förlängningen så stod verkligen alla utom kanske 10 pers och tittade på matchen, precis utanför dörrarna till dansrummet. Det slutade med att Wisconsin vann med ett poäng tror jag, eller två, och då jublade alla och så sprang alla utom typ 20 pers in på dansgolvet igen. Tyckte att det va lite roligt...
Det slutade 23.00 och efter lite rundturer så va vi hemma vud 23.45. Vi satte på en film, men tror alla somnade innan den va klar. Hade i vart fall en riktigt rolig kväll :)
 

Kände att morgontofflorna va pricken över i:et för denna outfiten!!

 

My fabulous Frenchies and I
 
 
Everyone do the Emilie face
 
 
 
 
Mina härliga värdföräldrar som va klädda för att heja på Wisconsin under basketmatchen
 

Gettin' Ready

Johanna, Emilie, Sarah och jag håller på att göra oss i ordning inför senior ball just nu. Håret skall lockas, sminket måste fixas, naglarna ska målas osv. Men vi har musik i huset och massa skoj. Vi är dock väldigt tidigt ute så får se vad vi hittar på när vi blir klara. Om ca två timmar ska vi ta bilder och sen ge oss av :)
 

Half Day

Idag hade vi en half day i skolan. Så istället för att sluta 14.25 så slutade vi 11.40 :)
Sen stannade jag skvar tills 14.00 med "yearbook teamet". Boken ska vara klar nästa vecka så det är riktigt mycket att göra nu för att få ihop det innan deadlinen.
 
I övrigt har det varit en vanlig vecka; skolan 07.20 varje morgon, läxor på eftermiddagarna, vädret börjar bli varmare och snön smälter sakta men säkert :)
 
Imorgon är det senior ball som gäller. Emilie och Johanna kommer över hit runt 12.00 och så ska vi börja göra oss i ordning inför kvällen. Hoppas att det blir en rolig kväll.
 
 
Jag och Johanna i förrgår eller så, efter idrotten :)

Ski Banquet

Kom nyss hem från mitt skidteams End of Year Banquet. Vi åt middag, diplom delades ut, samt fyra olika priser. Jag fick en nummerlapp som alla hade skrivit en liten hälsning på, vilket jag tycker är så snällt av dem! Sen fick jag ett diplom och ett Varsity Letter (ett stort tyg-H som i "Hamilton") från Hamilton, min skola. Av de fyra priserna som delades ut (nykomling, most valuable racer, most improved racer, sportsmanship award) så tilldelades jag The Sportsmanship Award för att jag ställde upp för teamet och tävlade när jag inte skulle ha gjort det, så vi kunde gå vidare till nästa "nivå". Jag blev hur glad som helst. Det är ett stort plakat (ca A4 i storlek) och så finns teambilden samt mitt namn på det :)
 
Fick nummerlappen från teamet
  
 Sportsmanship Award :)
 
 
 
 

Academic Awards Ceremony

Kom nyss hem från en liten tillställning där alla elever med ca 18,0 eller högre i betygssnitt blev tilldelade ett diplom och äran mer eller mindre av att vara en duktig elev. Kände att jag inte riktigt hörde hemma då det bara är mina betyg från förra terminen som räknades. Satt med alla seniors (uppe på scenen...) som har haft A i typ alla ämnen utom kanske fyra stycken eller så sen nian. Men fick i vartfall ett fiplom/certifikat och eftersom jag är senior så fick jag ett band att hänga runt min gown under graduation som visar att jag är en "outstanding student". Va faktiskt roligare än jag trodde, och tog bara en timme.
 
Precis innan mitt namn kallades (och självklart va jag den enda av ca 400 elever vars mellannamn också slank in. Förstår inte varför men det va inte alls kul!!)
 
Tackade rektorn och två andra personer för "äran"
 
Mitt fina bevis/cerifikat/diplom eller vad det nu kallas
Sarah, min värdsyster, är en grym elev
 
Och detsamma gäller för Emilie, min franska buddy

Svar på kommentar

Fick en fråga angående STS avresehelg som jag tänkte svara på.
 
Anonym:
Var du på avresehelgen i göteborg med sts? I så fall, tycker du man borde gå på det? Var det många som inte gick? Tror inte jag kan eftersom jag bor väldigt långt bort och skulle bli tvungen att ta ledigt från skolan vilket jag nog inte kan. Kommer jag missa något? 
Tacksam för svar! Kram
 
Hej! Ja, jag va på avresehelgen. Den va väldigt bra och om man kan så tycker jag definitivt det är något man ska åka på. Vi va ca 120 på mitt läger, jag tror det va det enda lägret. Det va ca fyra tidigare utbyteselever där som berättade om sina upplevelser, vad som är realistiskt att förvänta sig osv. En amerikansk coordinator va där och pratade (jag vet inte om det är något de vanligtvis gör), vi hade små aktiviteter, skrev brev till oss själva om utbytesåret om jag minns rätt osv. Det va många små aktiviteter och jag lärde känna flera utbyteselever, ett par av dem va jag i New York med på förberedelsekursen. Så jag rekommenderar definitivt att åka om du kan. Annars så är det inte så att du missar något superstort, men det var en rolig och bra kurs där man fick lära känna andra ungdomar som skulle ge sig av på samma äventyr :)
Kram på dig med och hoppas att du får ett toppen utbytesår!!
 
Bilder från förberedelsehelgen i Göteborg (inga av bilderna är mina):
 
Samlingslokalen
 
 
Minihyddorna vi bodde i (två i varje)
Hälften av oss bodde i små stugor med ca 5 pers i varje
 
Tipsrunda om USA
 
Aktiviteter - har för mig att vi bla hade olika scenarion som vi spelade upp, samt lekar och liknande
 
 
Samling med ledarna
 
Hela gänget stavar till STS :)

Happy St. Patrick's Day

 
Firades här i USA idag med att bära grönt i skolan, en parad igår och lite sånt

Days Until...

Idag har jag varit i USA i sju månader. Med knappt fyra månader kvar har jag allt detta skoj att se fram emot!! Så excited!! Woop Woop!!
 

Sjukling

Va hemma från skolan idag. Har inte mått särskilt bra under veckan och idag så valde jag att bara stanna hemma och sova/vila. Gjorde lite läxor, letade efter balfrisyrer eftersom senior ball är om bara två veckor, och längtade till våren genom att titta tillbaka på sommarbilder. Vill lägga undan vinterjackan, bära solglasögon, vara solbränd och ta härliga kvällspromenader igen. Såna där vår- och sommaraktiviteter.
 

The Swede is a person of few words


Track and Field

Idag hade jag min första träning med friidrotten. Det var riktigt tufft, de försöker verkligen få oss i form nu under de två första veckorna. Just nu provar jag bara på det, jag har inte officiellt anmält mig så vi får se om jag fortsätter. Jag hade tänkt göra 4x100 m stafett. Tänkte att det kunde vara roligt. Jag är inte direkt någon sprint person, men med stafett verkar roligt så jag tänkte pröva ändå. Kan dock säga att jag va lätt den långsammaste av alla på träningen idag... Men, men så länge jag tycker det är roligt så bryr jag mig inte riktigt.
 
Bild från google

Spontan Skidkväll

Igår när jag var påväg hem från köpcentret så smsade Sarah (min värdsyster) mig och frågade om jag och två kompisar ville dra och åka skidor. Johanna och jag hae pratat om att åka skidor någon dag och eftersom jag satt med henne och Emilie i bilen så bestämde vi oss för att köra på det. Så vi kom hem, bytte om och drog direkt till skidbacken. Hade en superrolig kväll. Det va bara runt nollgradigt ute så jag och Sarah åkte i bara hoodtröjor vilket jag älskar - finns inget bättre än att åka skidor i bara en hoodie. Framåt 22.00 så blev det ltie kallt dock. Men vi hade hur kul som helst :)
 
Jag hade alltså en toppen lördag med shopping, paket (med svenskt godis!!) och en skidkväll med kompisarna.
 
Jag och Johanna
 
Johanna och Emilie
 
 
Everyone do the "Emilie Face"
Emilie, Johanna och Sarah
 
Hela gänget - Sarah, Johanna, jag och Emilie

Paketöverraskning

När jag kom hem från köpcentret igår så möttes jag av ett paket från Sverige som låg på min säng :)
Blev helt överraskad och när jag öppnade så va det fullt med svenskt godis och ett litet brev från mina underbara vänner Sally och Maria. Tack tjejer!!
 
 
 
När katten vill käka svenskt godis, då vet man att det är bra grejer!
 
 

The Mall

Igår va ag och shoppade med två kompisar. Vi letade efter klänningar och skor inför senior ball om tre veckor. En av tjejerna hittade en klänning. Jag har ju redan en klänning men hittade tyvärr inte några skor. Vi hade inte så mycket tid på oss så jag får åka tillbaka och leta lite noggrannare. Men vi hade en rolig dag i vart fall :)
Jag köpte dock en blå/vit randig cardigan som jag hittade och verkligen älskar!
 
 

Good Morning

 
Två dagar sen när jag skulle dra till skolan. Underbart vacker morgon!!

Last Basketball Game

Hallå! Igår, torsdag, va jag på årets sista basketmatch. Eller ja, det va sectionals så hade vi vunnit hade det inte varit den sista, men teamet vi mötte är bäst i hela Wisconsin (vilket är 1/3 i storlek av Sverige). Gjorde ändå bra ifrån oss, 63-51 blev slutresultatet. Hade hur kul som helst hur som helst. Vi va klädda i olika färger beroende på vilket år vi går i (rött för seniors), och alla stod och skrek olika ramsor åt den andra skolan. Det va riktig "high school spirit" och jag kände bara att det va ännu ett sånt där riktigt amerikanskt moment som jag sett fram emot ända sen jag anmälde mig för detta utbytesåret :)
 
En riktigt toppen kväll helt enkelt - va dock riktigt trött i skolan idag. Men vem bryr sig, resten av skolan va också på matchen så...
 
 
 
Vår läktare såg mer eller mindre likadan ut, fast alla va rödklädda
 
Emilie och jag - säger även grattis till Emilie som firade sin födelsedag igår! 

Lösgodis

Sitter på mitt rum och njuter av en smoothie. Har inte haft det sen jag kom till USA och det är så gott!!
 
I helgen va jag och shoppade, köpte en kort balklänning inför senior ball som är i slutet av denna månaden. Ska bli så kul. Nu måste jag bara hitta ett par skor att bära med klänningen. Hittade också en butik som sålde lösgodis (!!!!) så köpte en liten påse med det. Det är inte likadant lösgodis som hemma i Sverige men det va upplagt på samma sätt i butiken, och det kändes verkligen som att vara hemma :)
 
Skypade även med mina kära vän Edda, så roligt att prata igen. Finns alltid massvis att prata och skratta om.
 
Juste, igår (måndag) va även min 200 dag här i USA. Woop woop!
 

Februari månad: Sammanfattning

Då är även februari över och vi går nu in i mars. I mina mått är mars en vårmånad, men vi ska få 10 cm snö kommande vecka. De säger att vi kommer ha snö in tills påsk i vart fall, så jahapp, våren kommer väl förr eller senare ;)
Förutom skidåkningen så va det inte så mycket som hände i februari för min del. Men åkte massvis med skidor och hade allmänt skoj. Så här kommer min månad i bilder:
 
Första helgen i februari drog jag norrut med värdfamiljen för en skidhelg
 
Helgen därpå va det alla hjärtans dag...
 
... Samma helg drog jag västerut för att tävla i state med min skidklubb
 
 
Veckan därpå va det sista hemmamatchen för skolans basketlag. Vi mötte rivalskolan och vann med nästan 20 poäng.
Det gjordes till ett litet event då alla seniors hade deras föräldrar där och gick ut på plan med dem. Killen som sitter med mikrofonen presenterade respektive spelares framtidsplaner - college osv. - och sen i halvlek så kom några akrobatkillar skulle jag kalla dem, från Milwaukee och framträdde. Va hur coolt som helst och jag hade en superrolig kväll.
 
 
I övrigt så va det OS som jag följde lite halvt, pluggade relativt mycket och hängde med kompisar. Insåg att jag varit här i 6 månader och har mindre kvar...

RSS 2.0