Grattis Bettan

Jag vet att det nästan är den 30:e i Sverige men här är klockan snart 16.00 och jag kom nyss in från ännu en dag i skidbacken. Innan klockan slår midnatt i Sverige så vill jag passa på att gratta en underbar kompis till mig då hon idag firar sin stora dag.
 
GRATTIS BETTAN!!
 
Jag vet inte ens hur många år som vi har åkt skidor tillsammans, men desto längre vi känt varandra, desto mer har vi umgåtts. Från skidtävlingar med alla andra goa kompisar, till att vi senare år åkte flera timmar till en skidtävling bara vi två, till att senare umågs på sommaren också. En vän som är så go som du är gött att ha!
 
Hoppas att din dag var toppen! Tänker på dig här på andra sidan jorden!
 
 
 

Colorado

Efter 20 timmar på en buss med mestadels högstadieelever så har jag nu anlänt till Breckenridge, Colorado. Vi kom fram tidigt imorse, när det var bäcksvart ute. Idag har vi inte åkt skidor. Vi började med att äta frukost på en restaurang (längesen jag åt så god frukost: yoghurt, müsli och frukt - så europeiskt som ledaren här sa). Efter det åkte vi upp på berget och åkte i en karusell. Sen handlade vi även mat inför dagarna här. På eftermiddagen har vi bara tagit det lungt och om ca två timmar är det dags för middag.
Imorgon och i övermorgon kommer vi åka skidor här i Breckenridge, på måndag blir det Vail (JAA!!) och sen tisdag Breckenridge igen.
 
Att ladda upp bilder på bloggen är lite för tungt för wifi här så jag lägger upp resten av bildernär när jag kommer hem.
 
 

American Christmas

Då har jag firat min amerikanska jul. Det var väldigt annorlunda. Vaknade upp imorse och öppnade paket med värdfamiljen. Sen tittade jag på Kalle Ankas Jul, han inte med det igår men tänkte inte hoppa över det, det är en del av min jul. Efter det ställde jag mig och bakade lussebullar. Denna satsen blev så mycket bättre än den förra, orkade dock inte rulla alla som vanligt så de flesta formade jag som bollar.
Sen kom farfarn och morfarn hit och vi öppnade lite fler paket med dem, åt middag och hade en härlig kväll/eftermiddag. I övrigt så packade jag mina väskor idag, för i morgon bär det av till Colorado!! Yep, jag ska dit i ett par dagar och åka skidor. Ska till Vail en av dagarna, vilket mer eller mindre är en av mina topp drömskiddestinationer! Så vi får se om jag har tid att blogga där, schemat är väldigt fullt och jag vet inte ens om jag kommer ha internet. Om inte så önskar jag er alla ett gott nytt år!
 
Presenten som vi fick öppna den 24:e
 
 
Efterrätten som jag lagade till igår - hallon/choklad mousse
 
 
 
Årets julklappar
 

GOD JUL

Hallå Sverige! De flesta av er har väl öppnat alla julklappar nu och har en mysig, lugn kväll. Själv sitter jag och ser på en film. Ikväll ska vi sticka över till grannarna och spela massa spel. Sen imorgon, den 25:e ska vi öppna julklappar. Mina värdföräldrar kommer dock ge mig och min värdsyster en present var ikväll för att jag ska känna det lite som svensk jul. Så snällt av dem! I brist på bilder från denna julen, eftersom jag firar imorgon, så får ni ett par bilder från tidigare år, och en som jag hittade på google :)
 
 

Johanna 17 år

I söndags firade vi Johannas födelsedag. Det blev lite tidigt då hennes födelsedag egentligen var i onsdags. Vi hade i vart fall en mysig eftermiddag med bara utbytisar. Johanna är från Frankrike förresten, absolut en av de goaste personerna jag har träffat sen jag kom hit. Så ett stort grattis till henne.
 
Egendesignad text på tårtan
 

Första Skidträningen

I söndags morse så hade jag första skidträningen här, det var även min första dag på skidor för den här säsongen. Måste säga att det gick väldigt bra för att vara första dagen för säsongen. Backen vi tränade i såg ut ungefär som Vallåsen för er som varit där, fast kortare.
 
 

Julfest

I lördags var vi på julfest med halva tjocka släkten. Det var bara på min värdpappas sida, men vi var 35 personer där. Spelade spel, åt god mat och hade en julklappslek. En tradition är också att som ny person så måste man sjunga inför alla. Som tur är så var jag bara en av tre nya personer, så jag behövde inte sjunga själv. Det var både pinsamt men även roligt, helt klart ett minne.
 
Sarah och jag precis innan julleken, med våra nummer
 
Hela gänget

Patty's Födelsedagsmiddag

Förra veckan så hade vi även en liten försenad födelsedagsmiddag för min värdmamma. Vi gick till en sushirestaurang. Det var helt underbart att äta sushi igen, har inte gjort det sen jag kom hit. Vart såå gott!!
 
 
 
Den orange rosen i bakgrunden är en utskuren morot, så fin
 
Till efterrätt fick vi friterde bananer och glass, friterade!!

Julbak

Förra veckan tog jag och julbakade lite. Lagom till Lucia så ställde jag mig och bakade lussebullar. Tyvärr så blev de inte särskilt bra. De blev alldeles för torra, var inne i ugnen lite länge tror jag. Men men, de smakade som vanligt i vart fall.
 
 
 
 

Ett paket kommer skickat

I måndags när jag kom hem från skolan stod ett mycket efterlängtat paket utanför garageporten! Min värdmamma bara tittade på mig och verkade vänta på en reaktion och det kan man minst sagt säga att hon fick. Jag var såå glad.
Säger bara tack, tack och åter igen tack till värdens bästa familj. Love ya!! Där fanns allt från saffran, pepparkakor och pärlsocker till julklappar, chokladkalender, massivs med lösgodis, min favorittidning och självklart Marabou!! Se bara glädjen i mina ögon på den tredje bilden!!!
När vi kom hem från skolan den dagen så var elektriciteten sönder i hela mitt område, men jag hade inte tålamod nog att vänta med att öppna paketet. Samtidigt ville jag ha bilder. Så lösningen blev att jag satt på terassen i trädgården och min värdmamma stod bredvid huttrandes och tog bilder. Men det fanns godis och presenter till henne och resten av värdfamiljen i paketet så tror inte att det gjorde så mycket, hoppas jag...
 
 
Överlycklig!!
 
 

Katharinas Sweet 16

Förra söndagen så fyllde Katharina 16 år. Så hon och hennes värdfamilj bjöd in resten av utbytestjejerna och vi firade hennes födelsedag. Där fanns massvis med mat, framförallt tårta. När vi stod i vardagsrummet och pratade så kallade Katharinas värdpappa på henne så vi gick ut i köket. Där hade han alla hennes närmsta tyska kompisar på skype. Vi kunde verklien se hur glad Katharina blev och hon pratade med dem i säkert 40-60 minuter. Tyckte det var hur gulligt som helst av hennes värdfamilj.
 
Emilie och jag kom dit innan Katharina själv var där så vi passade på att ha roligt i snön. Smart som jag är så bar jag Converse...
 
Maat!! Det enda vi egentligen gör här i USA är att äta
 
Kathrinas rekation när hon såg sina kompisar
 
Tårtan
 
En av familjevännerna hade bakat en rice crispie bakelse. Det är inte som en tårta utan rice crispie helt enkelt. Som ni ser så var en gjord som siffrorna 16 och med Amerikanska flaggans motiv.
 
Födelsedagsbarnet

Svar på kommentar

(Angående knäckebrödet)
Maria:
Vilken affär är det???
Affären heter Sendik's
 

Chicago

Förra lördagen var jag i Chicago med skolans tyskklubb. Vi var där en heldag och hade hur roligt som helst. Det avr helt underbart att vara i en stad igen, där jag faktiskt kunde gå, inte bara ta bil. Vi shoppade, gick till turistattraktioner och lite smått och gott. Här kommer i vart fall en hel drös med bilder från dagen.
 
Christkindlmarket
 
Utbytisarna och poliserna...
 
 
Aldrig för gamla för Disney
 
En liten tjej kom in och ville ta bilder inne i Disney-slottet, men där satt tre tonåringar...
 
Juldekorationer
 
Macy's
 
Åttonde våningen och påväg mot The Great Tree
 
The Great Tree
 
 
Jag, Nicolás och Emilie
 
Från åttonde vånignen
 
 
Jag och Katharina
 
Let's do the Emilie Face
 
 
Emilie
 
Katharina och jag
 
The Bean
 
 
Nicolás, Emilie, jag och Katharina - utbytisarna med andra ord
 
 
 
 
Ser ni ansiktet?
 
 
 
 
 
Chicago Riverwalk
 
 
 
Chicago by Night
 
German Club styrelsen och utbytisarna.
Skolans Exchange Club är lite som en del av skolans German Club. De som är på styrelsen av German Club är de som tog hand om oss när vi kom hit, och som vi blev tillsagda att vi kunde prata med eller ha roligt med innan vi hittade kompisar och kände oss hemma och sånt.

Första basketmatchen

Förra helgen var jag på min första basketball game, vilket är riktigt stort här i USA också. Skolans dans team framträdde i halvlek vilket jag alltid tycker är roligt att titta på. Vi vann matchen stort, som ni ser på resultatlistan. Hade i vart fall en riktigt rolig kväll.
 
 
 
Go Chargers!!

St. Nick's

St. Nick's är lite som julaftonsmorgon i Sverige. På kvällen den femte december kommer någon och lägger en liten present i en julstrumpa och på morgonen den sjätte hittar vi det när vi vaknar. Detta var vad jag möttes av: M&Ms, nagellack, tidning, chokladtomte och sötast av allt, svenska fiskar!
 
 
 

Julparad

På söndagen, första december, var det julparad i grannstaden. I paraden gick bland annat The Dancing Granny's, vilket jag tykte var minst sagt humoristiskt men även sött. Innan paraden började så gick vi även och kollade på granarna på torget som var dekorerade med barns julpyssel, från olika skolor.
 
 
 
 
Uppstoppade tjejer i massa kläder
The Dancing Granny's

Julpyssel

Sista dagen i november satte vi upp julgranen i min värdfamiljs hus. En del av processen var att montera ihop den och dra grenarna i rätt riktning, vilket jag tyckte va hur kul som helst. På söndagen, den första december, stod julpyssel på schemat. Vi hade superroligt och mysigt. Jag är fortfarande inte klar med min julkula. Har bara gjort en åttondel men ska tillägga att den åttondelen tog fyra timmar.
 
 
Satte ihop julgranen
 
Mabel och jag
 
 
Vi fick in lite dans på schemat också
 
När vi shoppade inför julpysslandet hittade vi UGGs i storleken av min hand om inte mindre
 
Mitt julpyssel-projekt
 
 
Patty gjorde tomteflaggor
 
Vackert resultat!

Lite info

Känner att jag inte har gjort någon riktigt updatering på två veckor, men helt ärligt så tänker jag inte be om ursäkt, jag tänker dock gottgöra er med en hel drös upplägg nu. Jag har haft så mycket de senaste två veckorna, speciellt den senaste veckan. Har inte ens haft tid att svara på mina kära föräldrars email (förlåt för det). Men som sagt, inom den närmaste framtiden så kommer ett helt gäng med bilder att komma upp här.

Matte på engelska - A Big No No

Sitter här och deppar över att jag inte förstår något av min matte. Säger bara en sak: till alla er som klagar på matte i Sverige, ni ska bara försöka att läsa matte på engelska. Här är matte inte bara att räkna heller, i vart fall inte den kursen som jag tar. Jag har läst en bok om entreprenörskap, utbildning, financiella tankesätt och vad man ska göra för att lyckas financiellt. Det är en av de värsta böckerna jag någonsin läst. Visst, den var relativt lärorik (de delarna jag förstod) men den var så långtråkig och jag fick typ läsa om varannan sida. Tänk er bara att, på engelska, läsa sådär 30 sidor om skillnaden mellan tillgångar och skulder, hur man ska undvika det ena, hur man ska utveckla den andra och bla bla. Nu måste jag hitta en artikel om en aktuell händelse som jag kan koppla till artikeln, skriva om vad bokens författare hade sagt om artikeln och sen göra en tio minuters presentation om detta. Jag kan inte ens hitta en artikel som är duglig.
Känner att jag gled bort från ämnet en aning... Förrutom detta så är matten inte den enklaste. Matten jag tar nu kallas Business Math och vi lär oss formler och massa krumselurer (är det ens ett ord??) och sånt som tydligen behövs när man har ett företag.
I början av året klarade jag mig bra, men just nu sjukner bara min procent i denna kurs lite sådär efter varje prov... Har förresten ett prov i veckan - ett prov är ca 15 frågor varav ca 3 är fakta och 12 är att räkna.
Rädda mig! Säger bara tack till Han där uppe för att jag i vart fall har en bra mattelärare som kan hjälpa mig!
 

Svenskt Knäckebröd

Yaay! Måste bara säga att jag hittade svenskt knäckebröd i matbutiken! Min nya värdfamilj handlar hos en annan matkedja än min förra värdfamilj och denna matkejdan har Wasa knäckebröd på hyllorna, i vart fall en av butikerna. Blev helt exalterad när jag såg det och började ta massa bilder...
 
 

Half Day

Idag hade jag "half day" som de kallar det här. Det innebär att jag bara var i skolan halva dagen och just idag innebar det sovmorgon för mig (första sovmorgonen sen jag kom hit, på en skoldag). Jag började skolan 11.00 (Yaayy) och sen hade jag bara två lektioner och lunch innan skolan var slut.
Efter det gick jag till Yearbook som vanligt. Insåg just att det har jag nog inte skrivit i bloggen tidigare, men jag är med i skolans Yearbook och vi träffas varje måndag och onsdag efter skolan mellan 14.30-16.00.
På kvällen hade jag möte inför en skidresa som jag ska på över nyår. Sen åkte jag, Sarah och min värdpappa för att handla en födelsedagspresent till min värdmamma som fyller år på lördag. Vi åt kvällsmat på Noodles (love it) och när vi kom hem var klockan redan 20.00. En ganska lång dag trots att jag inte började skolan förens 11.00
 
Bilden är sen i augusti, men det är i vart fall Mac'n'Cheese som Noodles typ är kända för. Jag måste dock säga att jag tycker det är för mycket ost och för krämigt så jag beställer alltid pasta med pesto!

Första Advent

Jahapp, då var Thanksgiving break över och jag ska tillbaka till skolan igen, men bara i tre veckor :)
Nu är vi inne i december och det är första advent idag. Här i USA har vi inte adventsljusstakar, i vart fall inte i min värdfamilj men jag har heller inte hört någon annan som har det. Måste erkänna att jag saknade att tända ett av de fyra ljusen en dag som denna. Men men, stämningen är ändå här för hela vårt hus är nu julpyntat och granen är fint uppsatt :)
Idag var det The Christmas Parade här hos oss och vi gick så klart och kollade. Den var tydligen ovanligt kort i år men det var mysigt när det varade i vart fall. Tog lite bilder men det var mörkt ute så de blev inte särskilt bra. Lägger kanske upp några senare. Nu får ni nöja er med en bild som jag snodde från google, som jag dock önskade fanns i mitt rum just nu...
 

RSS 2.0