Fem dagars helg

I morse väckte min vmamma mig vid 05.20 med en försiktig knack på dörren och sa att skolan va inställd idag och imorgon, tisdag. Så jag stängde av mitt alarm som skulle ringt 40 min senare, och somnade om. Det är -38°C ute idag, och imorgon ska det bli ännu kallare så därför ingen skola. Så när jag går till skolan på onsdag har jag haft en njutbar helg på fem dagar, då vi inte hade skola i fredags heller. Livet leker helt enkelt här i USA ;)
 
Mabel hade inget problem med kylan...
 
I övrigt så hade jag skidträning igår, söndag, och jag måste bara säga att det gick såå bra (och till alla er som känner mig väl vet ni att jag sällan säger att jag har en riktigt bra skidträning). Mina tränare här sa bara "yeah, it does look really good" efter att jag själv sa att det kändes bra. Så vi får hoppas att racet på torsdag går lika bra.
 
Bild från racet för två veckor sen då tjejerna tog hem förstaplatsen.
Sara (till vänster) tog även hem andraplatsen individuellt!

Dags för termin två

Sitter hemma i soffan och har precis ätit en stor frukost efter att jag i torsdags fick någon mild version av matförgiftning, blää! Hur som helst så vågade jag inte äta mer än en liten skål med frukt på 38 timmar. Vi var som tur va lediga från skolan igår så jag slapp sjukanmäla mig.
 
Alla slutprov är nu tagna och på måndag börjar den nya terminen. Av fyra ämnen har jag fått mina resultat i två av dem, sociologin gick väldigt bra (98%) och kan inte ens fatta att jag fick 100% (!!!!!!) på mitt matteslutprov (ahhh))!!
 
Nästa termin har jag lite tuffare ämnen än denna senaste. Kommer fortfarande inte vara supersvårt tror jag, men jag kommer definitivt behöva plugga lite mer. Så här ser mitt schema för nästa termin ut i vart fall. Min lunch är lagd 1,5 timme tidigare än föra terminen vilket jag är glad för då jag inte vill ha lunch precis innan min idrottslektion.
 
Tänkte bara beskriva mina ämnen:
U.S. Law: Vet inte om det finns så mycket att skriva. Det är amerikansk juridik. Vi läser om lagar, diskuterar olika rättsfall osv.
Civics and Economics: Det är lite som samhällskunskap blandat med ekonomi.
College Reading and Writing: Engelska kurs där vi gör väldigt mycket skrivande. Från personer som tagit kursen tidigare har jag förstått att vi inte alls gör något läsande nästan utan bara en hel del skrivande.
Total Body Condition: Detta är den tuffaste idrottslektionen på skolan. Läraren är huvudcoach för fotbollslaget (American Football that is). Vi har tyngdlyftning varje dag i gymmet och springer i trappor eller har någon annan konditionsträning varje dag. Fokus ligger på tyngdlyftningen om jag har förstått det rätt men jag har sett dem träna när jag hade Lifetime Fitness denna senaste terminen och det är ingen lätt kurs. Hoppas på att vara riktigt vältränad när jag kommer hem :)
 
 

Första slutproven

Har nu avklarat mina två första slutprov; sociologi och child guidance. Såg mina resultat på internet nu från sociologin och måste bara säga att det gick bättre än bra, wohoo!! När vi var klara åkte jag och åt lunch med ett gäng vänner och nu är det dags att ladda om inför morgondagens prov.
 
 
 

Finals Week

På onsdag börjar slutproven. Måste säga att jag är lite nervös. Mina betyg spelar ju ingen roll när jag kommer tillbaka till Sverige, men jag som person har ändå höga krav på mig själv att prestera bra. Får helt enkelt hoppas på det bästa och se hur det går. Wish me good luck!
 

Busiga kompisar

Okej så igår va jag hos en kompis och pluggade inför våra slutprov denna kommande vecka. En av mina kompisar va trött och la sig i soffan en liten stund. Hon bad oss att väcka henne efter 20 minuter. Så det gjorde vi, på vårt eget lilla sätt. Det va sjukt roligt, tycker vi i vart fall...
 
http://www.youtube.com/watch?v=nCI-dDWTkTw
 

Svar på kommentar

Lena:
Var i Wisconsin bor du? min dotter åker också med STS och bor i Mishicot.Wisconsin
 
Jag bor utanför Milwaukee, i en liten stad ca två timmar från Chicago.

Fem månader

Idag har jag varit här i hela 5 månader! Tiden går bara så fort. Kan inte förstå att för fem månader sen sa jag hejdå till familjen på Kastrup, checkade in mitt bagage och satte mig på planet mot USA. Och om fem månader så har jag tagit min amerikanska student, varit på två amerikanska baler, varit här i tio månader och kommer mer eller mindre vara klar med mitt år. Helt galet!
 

TACK!

Måste ju bara skriva tack till alla er hemma i Sverige. Breven och korten jag får från er betyder så mycket, kommentarerna på bloggen är alltid roliga att läsa och självklart den härliga boken i högra hörnet som jag fick av mina kära vänner innan jag gav mig av. Ibland sätter jag mig bara ner och tittar tillbaka på bilder från mina upplevelser här, läser härliga brev och tittar igenom min top model bok.
 
Tack till alla er goingar!!
 

Måndagar är awesome


Senior pictures

Yes, då har jag äntligen hämtat resten av mina senior pictures. Måste säga att jag blev väldigt nöjd med dem. Duktig som jag är så sa jag helt fel stad till min värdpappa när vi skulle hämta bilderna. Det är nästan exakt samma namn på två städer här, men de ligger åt precis motsatta håll från där vi bor. Så vi fick en liten extra-tripp. Här kommer i vart fall en del av de bilderna som jag beställde från fotografen:
 
 
 
 
 

Grattis Liv

Ett inlägg speciellt till dig Liv! Eftersom jag inte kan vara med och fira din födelsedag hemma i Sverige så skickar jag en liten hälsning här från Wisconsin.
 
Grattis grattis grattis!!
 
Hoppas att din dag är toppen med massa skoj (och Marabou)! Tänker på dig här på andra sidan jorden :)
 

Kvällshumor

Av någon anledning kan jag inte sluta flina när jag ser denna bilden. Tror det är för att rösten jag hör i huvudet när jag läser texten är så rolig. "Well played horse, well played!" Haha
 

Pauls Födelsedag

I lördags så fyllde min värdpappa år och då gick vi ut till en restaurang som heter "Red Lobster" och firade. Maten var supergod. Jag beställde någon trägrillad kyckling med potatismos, svamp och broccoli på sidan.
 
Stötte på Skånska flaggan på restaurangen
 
 
 
 
 
 

Vail

En av dagarna i Colorado så åkte vi skidor i Vail istället för Breck. Vi satte oss då på bussen tidigt på morgonen. Tog ca 30-40 min om jag minns rätt att ta oss till Vail. Det är nu officiellt mitt nya favoritställe när det kommer till skidåkning, i vart fall här i USA. Backarna var långa, breda och eftersom liftsystemet är så stort så var det heller inte så många personer i varje backe. Där fanns allt från gröna till dubbelsvarta backar också, något för alla med andra ord. Endast några av bilderna är tagna av mig själv.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En liten bild på hur modet såg ut i Vail; päls, päls och åter igen päls
 
 
 
 
 
 
 
Downtown Vail
 
 
 
 

Breckenridge

Annandagen satte jag mig på bussen i 20 timmar för att ta mig till "The Rocky Mountains", Colorado. Där hade jag ett gäng härliga skiddagar med 30 andra personer. Vi åkte skidor mellan 9.30-15.30 varje dag. Första liften upp var det som gällde. Här kommer ett gäng bilder. De flesta är inte mina.
 
 
 
 
 
 
Peak 6 - öppnade tre dagar innan vi kom dit.
3750 meter
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snowshoeing
 
Nästan svenska
 
 
Hemresa
 
 
 
 
 
Inga missförstånd om att åka långsamt här inte
 
 
 
Pine Ridge var området där våra lägenheter fanns
 
Godaste chokladen
 
 
30 min eller så innan avresa
 
Här firade jag nyår, i Ogallala, Nebraska. Måste säga att toaletterna var verkligen "classy"

Får inte ens gå ut

Yes, yes. Det är så kallt här nu att vi idag, måndag, har inställd skola för att det är för kallt att ta sig till skolan. Det är ca -50°F med vindkylan, vilket motsvarar -45°C. Jag kan lätt säga att jag aldrig har varit med om så kallt väder. Igår hade jag min första slalomträning, det var "bara" -32°C med vindkylan. Vi tränade i två timmar.
Så eftersom jag inte har skola idag så ska jag försöka att få lite saker gjorda.
Tills vidare, ha det gött hemma i Sverige :)
 

Årsresumé 2013

Så här såg mitt år ut i bilder. Vill bara tacka alla som gjorde året till vad det blev. Speciellt min svenska familj som lät mig åka på detta utbytesår till USA, och självklart min värdfamilj som tog mig in i deras hem och tar hand om mig på bästa sätt. Är också väldigt tacksam till alla mina vänner, både ni hemma i Sverige som fortsätter att ha kontakt med mig och lyfter upp mig när jag har hemlängtan, och även till alla vänner jag har fått här i USA.
 
SM med goaste skidtjejerna
 
Avslutade första säsongen som skidtränare
 
London över påsk
 
Förberedelseläger inför USA
 
Fyllde 18 år
 
Sommartider på Ljungen
 
 
Grillsommarkvällar
 
Serena Williams i Båstad!
 
Packade väskorna och drog till USA
 
New York
 
Limo genom Times Square
 
Varsity tennis team
 
 
Made the honor's roll for tennis
 
 
Senior pictures
 
Amerikansk fotboll
 
Amerikansk high school
 
Homecoming
 
Amerikansk Halloween
 
 
High School spirit med andra utbytisar
 
Tornadovarning
 
Thanksgiving
 
St. Nick
 
Paket med godsaker från Sverige
 
Chicago
 
Amerikansk jul
 
Skidåkning i Colorado

December månad: Sammanfattning

December var precis som alla år i Sverige en hektisk månad. Jag var i Chocago, firade tre födelsedagar, St. Nick, Jul, Colorado osv...
 
Julparad
 
St. Nick
 
Chicago
 
Paket från Sverige
 
Lucia och lussebak
 
Pattys födelsedag...
 
...följd utav Katharinas födelsedag...
 
...följd utav Johannas födelsedag
 
Allmänt skoj i snön
 
En julfest...
 
...följd utav en annan julfest
 
"Food day" i skolan
 
Paket från Florida
 
Julafton/juldagen
 
Colorado - Breckenridge/Vail

GOTT NYTT ÅR

Wohoo! Då är vi inne i 2014. Kan inte förstå att vi nu är inne på ett nytt år. Jag har verkligen haft ett bra år, kommer bilder på det senare.
Hur som helst, jag firade nyår på en bensinmack i mitten av Ogallala, Nebraska... Yep, känner verkligen att jag "nailed" that one and only American new year.
Egentligen så hade jag faktiskt inget nyår alls. Nebraska är nämligen en timme efter Wisconsin och när vi körde in i Wisconsin tidszon så var klockan 23.50 i Nebraska och sen plötsligt 00.50 i den nya tidszonen så jag fick aldrig något nyår. Men eftersom alla på bussen var från Wisconsin så firade vi när klockan slog 00.00 i Wisconsin.
 

RSS 2.0